Stav stadionu

 Některé členy oddílu silně znepokojuje stav "zatravněné" plochy stadionu a nedokončené vrhačské kruhy. Já sám jsem otráven, že někdo z toho obviňuje mě nebo výbor oddílu.

1. Naposledy včera jsem obhlížel budoucí travnatou plochu, ale nenašel jsem žádné změny. Je tam stále jen plevel, plocha je vyprahlá a není vidět, že by se s ní něco podstatného dělo. Od Pepíka Mareše jsem slyšel, že se má plocha dosévat a zavlažovat, ale ničeho takového jsem si nevšiml.Na náš výbor útočí někteří členové oddílu a já, protože jsem do včerejška neměl informace, jak k současnému stavu došlo a co se bude dělat, mohu jen těžko fundovaně argumentovat a musím se omezit jen na utěšování, že pokud chceme trávník, musíme se omezit a poskytnout trávě šanci na růst tím, že na plochu nebudeme vstupovat. Když však sami vidí, že se nic neděje, jsou pochopitelně dost rozčileni.

 Zmiňované informace jsem získal od Pepíka Mareše, když jsem se ho zeptal, co se bude dít dál.

 Já osobně si od dosévání nic moc neslibuju. Zvláště když to budou dělat pouze dva lidé (informace od Pepíka Mareše) bez příslušné mechanizace, možná (a to nevím) i s nedostatkem osiva a hnojiva a asi i zkušeností se zakládáním trávníku. Soudím tak podle toho, že od samého začátku nebyl dodržován obvyklý postup. Mám na mysli třeba jen poházení plochy semenem v nedostatečném množství, nezapravení semene do půdy a následné uválcování. První setí trávníku (loňský podzim) bylo prováděno pozdě a se stejně špatným postupem. I kdyby nedošlo k zaplavení plochy stadionu, s velkou pravděpodobností by slabá tráva, pokud by vůbec vyrostla, vymrzla. Trávník, aby úspěšně vzešel, se musí sít v srpnu a následně ošetřovat.

 Dále si myslím, že hlína, která je navežena na plochu stadionu není půda, ale spíše hlušina, takže tam roste právě jen plevel. Plocha sama není rovná, ale hrbolatá. Samozřejmě vím, že k tomu přispěli i někteří nezodpovědní členové našeho oddílu, s čímž jsem nikdy nesouhlasil a odsuzoval jsem to.

2. Vrhačské kruhy byly sice opraveny kvalitním betonem, ale chybí zbroušení betonu. Pokud byly kruhy součástí dodávky, nemělo se to v tomto stavu převzít. Rovněž vládne velké roztrpčení nad tím, že i kdyby byla plocha přístupná, nelze na ni bezpečně házet. Chybí klece. Záhadně z projektu prý vypadly na úkor basketbalových košů (informace od Pepíka Mareše). Máme sice slíbenou jednu klec od ČOS, snad na červen tohoto roku, ale zatím není.

Zatím jsme neřešili problém hodu kladivem.Ten se prakticky nikde netrénuje na ploše stadionu, protože ničí travnatou plochu. Trénuje se na vedlejších plochách, které jsou určeny právě jen k těmto účelům. My nic takového nemáme. Vím samozřejmě, že naše jednota žádnou vhodnou plochu nemá, ale snad bychom společně na nějaké řešení přišli.
Myslím, že by nebylo na škodu konzultovat s naším oddílem postupy kolem nápravy nedostatků.

Jiří Záleský