VÍTĚZNÉ TAŽENÍ POKRAČUJE

Hned v prvním kole II. atletické ligy se nám podařil vynikající vstup do této - oproti loňsku - určitě kvalitnější soutěže. Vítězství družstva bylo zásluhou Vás všech, kteří jste do Litomyšle přijeli, a to zdůrazňuji - bez rozdílu, jak se komu dařilo. I ti z Vás, kteří jste si nesplnili výkonnostní představy jste byli tmelící součástí, příkladně kamarádsky bojujícího kolektivu. Především nasazení a obětování se kolektivnímu úspěchu jsou základním předpokladem v každé kolektivní soutěži a to jste předvedli v Litomyšli beze zbytku všichni.

Přesto mi však nemějte za zlé, zmínku a jedné skupině závodníků. To, co předvedli v podmínkách naprosto organizačně a časově pořadateli nezvládnutých závodů sprinteři, zasluhuje nejvyšší ocenění. Jak v krátkém sprintu (s nepříjemným protivětrem v rovince), tak v dlouhém (časové zpoždění až o 40 minut) určitě zasluhuje ocenění ještě o "malý" stupínek vyšší. Vím o čem mluvím, pár závodů ve sprintu jsem také běžel a umím si tedy představit, co dělá s psychikou závodníka každá, byť i minimální změna v časovém pořadu, protivítr ubírá desetiny automaticky. Nehledejte prosím v této poznámce jakékoliv osobní zásluhy a ambice - výkony jste předvedli Vy, věřte, že jsem se však v duchu radoval s Vámi (s Petrem M. nevyjímaje).

Sprint je stále moje srdeční záležitost a při každém Vašem startu mám na "pumpě" aspoň 180. Těším se na všechny 31.5. 2003 v Chrudimi.

JARDA NOHEJL