Logo Sokol HK

Zápis z valné hromady oddílu atletiky- TJ Sokol Hradec Králové
Den konání – 10.3.2006.-KTM v Sokolovně na Eliščině nábř.-17.00 hod.

V čas zahájení nebyla valná hromada vzhledem k počtu přítomných usnášení schopná a tak bylo přistoupeno k náhradnímu termínu konání tj.10.3.2006.v 17.30, jak je uvedeno na pozvánce, s počtem přítomných 23. Prezenční listina uložena u originálu zápisu a obsahuje také „souhlas s použitím osobních údajů“.
  1. Schůzi zahájil P.Rytíř, přivítal přítomné a dále pak vedl celé jednání valné hromady.
  2. K programu schůze tak, jak je uveden na pozvánce nebylo připomínek ani doplňků.
  3. Následovala zpráva předsedy oddílu J.Záleského o činnosti atletického oddílu v roce 2005.Zdůrazněny byly sportovní úspěchy členů našeho oddílu v uplynulém roce.
  4. P.Rytíř přednesl zprávu o hospodaření oddílu v roce 2005.Plánovaný schodek byl překročen o 21.000,- zůstatek k 31.12.2005 je ve výši 78.859,- Kč. Nebylo připomínek.
  5. Předseda provedl vyhodnocení sportovců oddílu v uplynulé atletické sezoně. Odměněni byli: T.Nix, Z.Cejnar, J.Guber, A.Holasová, T.Zajíček, J.Vostřel, M.Černohorský, J.Bulíček, J.Petružálek, J.Klok.
    Dále byla předána ocenění závodníkům, kteří se umístili na přeborech ČOS a na krajských přeborech.
  6. F.Karlík – předseda KAS vyzdvihl vítězství dorostenecké štafety na 4x100m na MČR a oznámil, že členům této štafety bude předáno i ocenění z ČOS.
    Dále provedl seznámení s částí termínové listiny oddílu 2006 ve vztahu k přípravě závodů pořádaných na našem stadionu a ve vztahu k rozhodčím.
    Protože se účastnil v uplynulém týdnu jednání atletické komise odboru sportu ČOS, kde je místopředsedou, upozornil na nutnost účasti našich závodníků na přeborech ČOS 2006. Zdůraznil skutečnost že v tomto roce jsme pořadateli významného republikového podniku ČOS a to atletického čtyřboje žactva.
    Přednesl pozvání pro V.Peruna a několik našich závodníků na letošní soustředění atletů v Opavě (18.-23.4.), které se koná každoročně pod hlavičkou ČOS. Vše je zcela hrazeno.
  7. J.Mareš doplnil informací o žádosti náčelnictva Orlické župy, abychom spolupracovali na atletické vložce (štafeta) při pořádání Oblastního sokolského sletu v HK dne 28.5.2005.
  8. P Rytíř přednesl návrh rozpočtu na rok 2006 (byl přílohou pozvánky).
    • P.Metelka žádá o rozklíčování položky 518/07 plánované ve výši 60.000,-Kč s dotazem na úhradu cestovného na tréninky v hale.
    • J.Mareš upozornil na nutnost počítat s částkou 20.000,- na mládežnické soustředění 2006 bude-li pořádáno v podobném rozsahu jako uplynulém roce.
    • J.Brych upozornil na signalizovaný požadavek TJ na úhradu skutečného schodku ročního hospodaření jednoty z rozpočtu jednotlivých oddílů. Pro atletiku asi částka 91.000,-. O tomto bude jednáno na valné hromadě TJ.
    • Při čerpání některých položek z rozpočtu upozornil P.Rytíř na absenci trenérské rady, která by měla k jejich rozdělení předávat výboru návrhy.
    Rozpočet byl schválen všemi přítomnými v navržené formě s tím, že drobné zdůvodněné úpravy, které přinese běžný život oddílu jsou možné.
  9. Byla provedena volba delegátů oddílu na:
    Valnou hromadu TJ – M.Brzek, J.Záleský, J.Brych, P.Rytíř, F.Švestka,V.Perun.
    Valnou hromadu KAS – J.Záleský, J.Mareš.
    Valnou hromadu ČAS – J.Brych.

    Schváleno všemi přítomnými.
  10. Proběhla následující diskuse:
    • J.Mareš navrhuje svolání pracovní skupiny všech, mládeží v našem oddíle se zabývajících trenérů. Cílem je dosáhnou přidělení statutu „Sportovní základna mládeže ČOS“. První schůzku po konzultaci s P.Rytířem svolá navrhovatel.
    • T.Nix se ve svém vystoupení zabýval možností svého přestupu neb hostování (Olymp,USK) ještě v letošním roce. Toto je v rozporu s dohodou o setrvání v oddíle, kterou členové družstva mužů na schůzce s VOA na podzim minulého roku učinili. K tomuto se postupně vyjádřili: J.Záleský, P.Rytíř, M.Brzek, F.Karlík, Z.Cejnar. Na závěr rozpravy je konstatováno, že Olympem slibovaný návrh podmínek pro oddíl v dohodnutém termínu nepřišel.
    • M.Brzek navrhuje provést masivní propagaci 3.kola druhé ligy mužů i žen, které proběhne na našem stadionu za účasti obou našich družstev letošním roce. Cílem je zviditelnění atletiky v našem městě a zajištění divácké účasti.
    • J.Brych upozornil na skutečnost, že dlouholeté členky a trenérky mládeže našeho oddílu S.Prokopová a A.Schmiedová odmítly zaplatit letošní příspěvky.
    • P.Rytíř upozorňuje na obtížnost sehnání některých potřebných dokladů např. Stanov ČOS. Toto projedná s P.Bulínem – tajemníkem naší TJ.
  11. Jednání o případném zvýšení členských příspěvků proběhlo již v době kdy většina účastníků valné hromady již odešla. Přítomno zůstalo 10 členů oddílu. Přesto přítomní navrhli zvýšení příspěvků o 50,-Kč pro rok 2007. Pro bylo 9 přítomných, proti jeden hlas (F.Karlík upozornil na neusnášeníschopnost). Platnost tohoto rozhodnutí prověří P.Rytíř a VOA. bude postupovat dle tohoto zjištění.
  12. Ověřovateli zápisu byli určeni J.Záleský a P.Rytíř.


  13. Zapsal:   Josef Mareš
    Ověřili:  J.Záleský, P.Rytíř

    Převod do HTML P.Rytíř
    Zápis ve tvaru .doc - zde.